Przepis
na zielony omlet z rukolą
Składniki:
-3 jajka
-2 garście rukoli
-50 g sera feta
-1 łyżka fasolki czerwonej z puszki
-łyżeczka oliwy z oliwek
-przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajka, wrzucamy rukolę (zostawiamy trochę dla dekoracji) oraz pokruszony ser feta, a następnie blendujemy na jednolitą masę, przed końcem miksowania dodajemy przyprawy. Całość wylewamy na patelnię i smażymy, co jakiś czas podważając brzegi omletu. Pod koniec smażenia posypujemy omlet czerwoną fasolką. Gdy spód będzie rumiany, a góra lekko galaretowata - omlet będzie gotowy. Przekładamy go na talerz i przystrajamy rukolą.
-3 jajka
-2 garście rukoli
-50 g sera feta
-1 łyżka fasolki czerwonej z puszki
-łyżeczka oliwy z oliwek
-przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajka, wrzucamy rukolę (zostawiamy trochę dla dekoracji) oraz pokruszony ser feta, a następnie blendujemy na jednolitą masę, przed końcem miksowania dodajemy przyprawy. Całość wylewamy na patelnię i smażymy, co jakiś czas podważając brzegi omletu. Pod koniec smażenia posypujemy omlet czerwoną fasolką. Gdy spód będzie rumiany, a góra lekko galaretowata - omlet będzie gotowy. Przekładamy go na talerz i przystrajamy rukolą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz