Większość
osób rozróżnia pieczywo na białe i razowe. Natomiast jest wiele ciekawych i
smacznych rodzajów pieczywa.
10
rodzajów pieczywa:
1. Pachnąca Italią ciabatta
z suszonymi pomidorami.
2. Regionalny chleb
warmiński pszenno-żytni, bez drożdży, produkowany tradycyjnie na naturalnym
zakwasie.
3. Super zdrowy chleb
czystoziarnisty- ziarna zbóż, pestki słonecznika, dyni i ziarna sezamu sklejone
za pomocą nowoczesnych technologii.
4. Aromatyczny, ciężki
chleb litewski na naturalnym zakwasie.
5. Chleb z włókien
pomarańczy o pięknej barwie i zapachu, lekko wilgotny z kandyzowaną skórką pomarańczową.
6. Chleb orkiszowy- z mąki
orkiszowej, żytniej, płatków ziemniaczanych i ziaren słonecznika. Ma wysoką
wartość odżywczą- dużą zawartość białek, błonnika, nienasyconych kwasów
tłuszczowych, witamin z grupy B i składników mineralnych.
7. Chleb dworski żytni z
siemieniem lnianym- na dobre trawienie!
8. Oryginalny w smaku chleb
kardynał- z mąki żytniej pełnoziarnistej, z orzechami włoskimi, rodzynkami,
śliwkami suszonymi i miodem.
9. Chleb sycylijski z oliwą
z oliwek, pomidorami suszonymi i czosnkiem.
10. Meksykańska bułka
kukurydziana z pestkami dyni, z zapieczonym serem żółtym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz