wtorek, 1 kwietnia 2014

Różne różności. 10 rodzajów pieczywa

Większość osób rozróżnia pieczywo na białe i razowe. Natomiast jest wiele ciekawych i smacznych rodzajów pieczywa.



10 rodzajów pieczywa:

1.     Pachnąca Italią ciabatta z suszonymi pomidorami.
2.     Regionalny chleb warmiński pszenno-żytni, bez drożdży, produkowany tradycyjnie na naturalnym zakwasie.
3.     Super zdrowy chleb czystoziarnisty- ziarna zbóż, pestki słonecznika, dyni i ziarna sezamu sklejone za pomocą nowoczesnych technologii.
4.     Aromatyczny, ciężki chleb litewski na naturalnym zakwasie.
5.     Chleb z włókien pomarańczy o pięknej barwie i zapachu, lekko wilgotny z kandyzowaną skórką pomarańczową.
6.     Chleb orkiszowy- z mąki orkiszowej, żytniej, płatków ziemniaczanych i ziaren słonecznika. Ma wysoką wartość odżywczą- dużą zawartość białek, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B i składników mineralnych.
7.     Chleb dworski żytni z siemieniem lnianym- na dobre trawienie!
8.     Oryginalny w smaku chleb kardynał- z mąki żytniej pełnoziarnistej, z orzechami włoskimi, rodzynkami, śliwkami suszonymi i miodem.
9.     Chleb sycylijski z oliwą z oliwek, pomidorami suszonymi i czosnkiem.

10. Meksykańska bułka kukurydziana z pestkami dyni, z zapieczonym serem żółtym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz